Sorteringsanläggning 140kton/år
Vi hjälper kunden att projektleda upphandling, genomförande och avslut gällande en sorteringsanläggning för 140 000ton hushållsavfall per år. Fraktioner som ska sorteras är organiskt avfall, plast och metall.
Vi hjälper kunden att projektleda upphandling, genomförande och avslut gällande en sorteringsanläggning för 140 000ton hushållsavfall per år. Fraktioner som ska sorteras är organiskt avfall, plast och metall.
Projektledning och projektering åt beställaren av ett nytt styrsystem för installation på två anläggningsdelar av Värtaverket, Värmeverk 1 och Värmeverk 2.
MCK Energiteknik har fått i uppdrag att processdesigna, projektleda och driftsätta en rökgaskondenseringsanläggning åt vår kund SICAL AB. Anläggningen är en i en del i en nybyggd 7 MW fliseldad hetvattenanläggningen i Litauen.
Projektet är indelat i två etapper där etapp 1 kommer att genomföras under revisionsperioden- maj månad och etapp 2 kommer att starta under hösten-15.
MCK Energiteknik har fått i uppdrag att ansvara för ett delprojekt avseende ombyggnad av 12 stycken brännare och dessa styrning tillhörande 3 stycke 75 MW hetångpannor.
MCK Energiteknik har fått i uppdrag att ansvara för delprojekt Process avseende installation av 2 st nya economisers för Panna 1 och Panna 2 i Akalla VV inkl. rörmontage av fjärrvärmerör med tillkommande pumpar och instrumentmontage.
Panna 6 på Högdalenverket eldas med industriavfall vilket sliter väldigt hårt på pannan. I synnerhet utsätts dysorna i botten som förser pannan med luft för hårt slitage.
Genom en mindre ombyggnation av en befintlig undervattenstunnel i Upplands Väsby skall en kylackumulator skapas tillsammans med befintliga värmepumpar.
Panna 14 byggdes under 70-talet och har inte fått nya sotblåsare sedan dess. Nu saknas reservdelar till befintliga sotblåsare varför nya skall monteras.
MCK Energiteknik har fått i uppdrag att processdesigna en vattenkrets för en 4 MW gaseldad varmvattenpanna.
MCK Energiteknik har fått i uppdrag av AB Fortum samägt med Stockholm att agera som delprojektledare och Revisionssamordnare under 2014 års Revision för Brista. Brista anläggningen omfattar två stycken kraftvärmeblock, ett fliseldat - och ett avfallseldat block.
En förstudie på hur ett möjligt styrsystemsbyte skulle kunna ske med teknikval, tidplan budget mm. Studien omfattar 2 anläggningsdelar och totalt fyra pannor.