Biokolsanläggning – koldioxidnegativ fjärrvärme
Vi hjälper kunden att projektleda en förstudie för en biokolanläggning om 50kton trädgårdsavfall och hästgödsel
Vi hjälper kunden att projektleda en förstudie för en biokolanläggning om 50kton trädgårdsavfall och hästgödsel
Projektet är indelat i två etapper där etapp 1 kommer att genomföras under revisionsperioden- maj månad och etapp 2 kommer att starta under hösten-15.
MCK Energiteknik har fått i uppdrag att ansvara för ett delprojekt avseende ombyggnad av 12 stycken brännare och dessa styrning tillhörande 3 stycke 75 MW hetångpannor.
Genom en mindre ombyggnation av en befintlig undervattenstunnel i Upplands Väsby skall en kylackumulator skapas tillsammans med befintliga värmepumpar.
MCK Energiteknik har fått i uppdrag att processdesigna en vattenkrets för en 4 MW gaseldad varmvattenpanna.
MCK Energiteknik har fått i uppdrag att optimera befintligt system som har i uppgift att pumpa ut rökgaskondensat från två stycken kraftvärmeblock.
MCK Energiteknik har fått i uppdrag av AB Fortum samägt med Stockholm att agera som delprojektledare och Revisionssamordnare under 2014 års Revision för Brista. Brista anläggningen omfattar två stycken kraftvärmeblock, ett fliseldat - och ett avfallseldat block.
Projektet har nu fått godkänt för genomförande. Alla centrala delar är upphandlade och under 2016 ska dessa installeras.
Projektet har bestått i att skapa ett driftsäkert klimat för Fortums koncernövergripande teknikrum genom att säkerställa redundans i kylningen av dessa utrymmen.
Pga ändrade regler för utsläpp av processvatten från kondensatreninganläggningen, KVV6 på Värtaverket, så byggs nu en ny tank samt rörledning för att låta vattnet rinna ner i sedimenteringsbassäng istället för till sjön.
Ett antal olika förbättringsförslag har arbetats fram för P1. Dessa ska utvärderas och prissättas inför ett eventuellt beslut om genomförande. Projektet är pausat på beställarens begäran.
Under byggnationen av Brista B2 genomfördes en utredning för att bestämma optimala placeringen av värmeåtervinningssystemet. Systemet skall återvinna värme båda anläggningarna, dvs befintliga B1 samt nya B2.